Olivier's Donkeys ranchin blogi

Oma hyvinvointi

Tiistai 10.12.2019 klo 19:48 - Pilkkukuumeilija

Oma hyvinvointi ja jaksaminen

Tämä on asia mikä on mulla viime vuosina jäänyt kaiken muun jalkoihin..

Olen lapseni syntymään asti pysynyt normaalipainossa, eli 29 -vuotiaaksi asti.. No, raskaus toi kiloja reilut kaksikymmentä lisää. Raskauden lopussa makasin kolme viikkoa sairaalasängyssä raskausmyrkytyksen takia ja halu liikkumaan oli kova. Joten heti synnytyksen jälkeen (saliin jäi reilu kymmenen kiloa) pudotin painostani lyhyessä ajassa kymmenen kiloa ja olin taas normaalipainoinen. Kuitenkin minun ei ollut tarvinnut siihen astiseen elämään asti koskaan katsoa mitä suuhuni laitan ja en siis osannut syödä terveellisesti. Olen 162cm pitkä (lyhyt) ja olen kevyimmilläni aikuisiässä n. kaksikymppisenä painanut 45kg ja raskauden alkaessa 29 -vuotiaana oli painoni nousujohteinen ja painoin jo 60kg, ollen kuitenkin normaalipainoinen. Raskauden lopussa painoin 82kg, tämä jäi mieleeni koska se tuntui ihan hirveältä lukemalta ja olin sentään viimeiselläni raskaana ja raskausmyrkytyksen takia myös kovasti turvoksissa. Sairaalasta lähtiessäni siis painoin n. 70kg ja laihdutin itseni silloiseen normaalipainooni (60kg) takaisin suht lyhyessä ajassa, n. parissa kuukaudessa. Ratsastin silloisella hevosellani useamman kerran viikossa ja kävin koirani ja vauvan kanssa vaunulenkeillä joka päivä. Laskin myös ruokani tarkkaan (kalorit) ja laihdutus tuntui helpolta. Nuorempana sain syödä vaikka joka päivä sipsiä ja karkkia ja olin aina hoikka.. Tavoitepainooni päästyäni ajattelin, että voin vähän höllätä.. Ja lihoin lähes kymmenen kiloa takaisin pian..

Tänä päivänä painoni on 78kg, eli lähes se sama kuin sairaalassa ollessani viimeisilläni raskaana ja kauhistellessani painoani.. "Vauvani" on nyt 8 -vuotias ja olen jojoillut koko tuon ajan painollani 70-80 kg väliä.. Välillä olen siis hetkellisesti saanut painoni putoamaan ja innostunut syömään terveellisesti jne. Perusongelmani on se, kun sain melkein kolmikymppiseksi asti syödä käytännössä mitä haluan lihoamatta ihan hirveästi, niin olenkin hirveässä herkkukoukussa.. Tein myös useita vuosia yötöitä ja se oli äärettömän rankkaa lapsiarjen keskellä. Olin siis todella väsynyt ja elin pahimmillaan melkein pelkästään herkuilla. Oloni on ollut jaksamaton, jossain ns. sokerihumalassa, aivosumussa ja sitten ei ole jaksanut liikkua. "Hei! Olen Pilkkukuumeilija ja olen sokeririippuvainen."  Eläimet on pitänyt itseäni aina jotenkin ruodussa, kun on pakko mennä ja tehdä edes jotain niiden kanssa. Kuitenkin helposti on tullut aikoja, että niiden liikuttaminen on sitten jäänyt paljon vähemmälle ja vain hoitanut ruokkimiset, siivoamiset ym.

Olen lukenut useita kirjoja ja netistä blogeja sokeririippuvuudesta ja laihdutuksesta, terveellisistä elämäntavoista ja aika ajoin niitä noudattanutkin. Kunnes taas repsahdan! Pidän kuitenkin tärkeänä omaa hyvinvointia. Ennen kaikkea siksi, koska olen äiti ja sijaisäiti. Haluan olla energinen, terve ja hyvinvoiva, jotta jaksan touhuta lasten ja eläinten kanssa. Ylipainoni on ollut vähän arka paikka ja ajattelin aluksi, etten ikinä kirjoita tälläistä blogiini. Kuitenkin ajattelin, jos se itseäni vaikka vähän tsemppaisi ja pystyisin paremmin pitämään lupauksistani kiinni, kun kerron sen seuraajilleni, joita nyt on kuitenkin täälläkin jo kohta parisataa! :-)

Nyt lähtee siis sadastuhannes uusi yritys ja tavoitteena pudottaa ensi kesään 2020 mennessä 18 kiloa, jotta olisin taas normaalipainoinen (60kg). Olen jo muutaman päivän tässä tsempannut ja käynyt kunnon vauhdikkaalla kävelylenkillä koirien kanssa joka päivä ja "heppaillut". Ja katsonut mitä suuhuni laitan! Itse painonpudotus ei ole kuitenkaan se ykkösjuttu sinänsä, vaan rakastan tätä energistä oloa ja selkeitä ajatuksia mikä lenkkeilystä tulee ja syömällä terveellisesti! Ja olen niin paljon paremmalla tuulella!! :-) Jos lukijoillani on ajatuksia, tsemppaavia ja neuvoja miten pysyä ruodussa niin antaa tulla!!! :-)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: jaksaminen, terveys, ylipaino, painon jojoilu, painon hallinta, herkkukoukku, sokeririippuvuus, väsymys, energisyys